Mielieji skaitytojai,

Džiaugiuosi galėdamas pristatyti Jums „Elektrum Lietuva“, UAB pirmąją socialinės atsakomybės ataskaitą.

Mūsų bendrovė priklauso Latvijos koncerno „Latvenergo“ šeimai, kuri yra didžiausia elektros tiekimo grupė Baltijos šalyse. Kartu mes vienijama daugiau kaip 900 tūkst. klientų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Lietuvoje mūsų paslaugomis naudojasi daugiau kaip 7,5 tūkst. įmonių ir daugiau nei 300 saulės elektrinių savininkų.

Mes dirbame saulės energetikos srityje, tad jau pati organizacijos prigimtis yra susijusi su socialine atsakomybe. Mūsų motininė bendrovė šiuo metu yra antroji pagal gaminamą žaliąją elektros energiją gamintoja Europoje, net 54 proc. elektros energijos gaminama naudojant atsinaujinančius energijos šaltinius, ir trečioji labiausiai aplinką tausojanti gamintoja Europos Sąjungoje pagal anglies dvideginio išmetimą 1 MWh energijos pagaminti.

 Suvokiame savo verslo įtaką ne tik aplinkosaugai. Sąžiningas elgesys, interesų konfliktų vengimas, absoliutus korupcijos bei sukčiavimo prevencijos laikymasis yra kertiniai mūsų veiklos principai, kuriuos aiškiai žino visi mūsų darbuotojai.

 Tikiu, kad socialinės atsakomybės principų taikymas mūsų veikloje padeda mums gerinti organizacijos veiklą, stiprinti jos reputaciją, sukurti ir palaikyti tamprius ryšius su klientais ir partneriais. Esu įsitikinęs, kad socialiai atsakingos veiklos stiprina visų žmonių, dirbančių „Elektrum Lietuva“, savigarbą, pasitikėjimą ir motyvaciją, o taip pat – padeda pritraukti naujus talentus.

Linkiu gero skaitymo!

„Elektrum Lietuva“, UAB       

Direktorius

Martynas Giga

Išsamią ataskaitą pamatyti galite čia: ataskaita.